• STAM & CO

Donatie aan Brandwonden Stichting

Van Gelder Kabel-, Leiding, en Montagewerken en Stam & Co overhandigden op woensdag 10 april een cheque van 5.675 euro aan de Nederlandse Brandwonden Stichting. Het bedrag is bij elkaar gebracht door medewerkers van Van Gelder Kabel-, Leiding, en Montagewerken en Stam & Co, beiden onderdeel van Van Gelder Groep. Met de donatie kan de Brandwonden Stichting verder werken aan haar missie om brandwonden te voorkomen en het leed ervan tot een minimum te beperken.

 Het bedrag is het resultaat van een inzamelingsactie die in 2023 bij Van Gelder en Stam & Co startte. Per melding die medewerkers doen van een gevaarlijke situatie, (bijna-) ongeval én veilige situaties, doneren de bedrijven vijf euro aan een goed doel. Carel den Hartog is betrokken bij veiligheid binnen Van Gelder: “Onze mensen werken dagelijks aan het aanleggen en onderhouden van kabels, leidingen en distributienetwerken van gas, water en elektra. Dat gaat heel vaak goed, maar helaas gaat het ook weleens bijna of helemaal mis. Als collega’s die gevallen melden, leren we ervan en kunnen we dit soort situaties in de toekomst voorkomen. Hoe meer meldingen, hoe meer we ervan opsteken. De donatie van vijf euro aan een goed doel is een extra stimulans voor onze collega’s om de meldingen te doen.”

Dat Van Gelder en Stam & Co zich nu inzetten voor de Brandwonden Stichting is geen toeval. Carel: “Helaas liepen recent twee collega’s brandwonden op. Dat maakte veel impact en zorgde dat het bewustzijn over veilig werken groeide. We zien ook dat collega’s extra gemotiveerd zijn om bij te dragen aan de Brandwonden Stichting, en sneller melden. Het doet iedereen goed dat we op deze manier kunnen bijdragen aan een stichting die zulk goed werk doet.”

Jaarlijks belanden er zo’n duizend mensen met ernstige brandwonden in een van de drie brandwondencentra in ons land. Slachtoffers zijn in de meeste gevallen voor hun leven getekend en hebben tientallen operaties nodig voor het herstel van hun wonden.

Verder werken aan ambities

Ariënne Kwaad, fondsenwerver bij de Brandwonden Stichting, nam de cheque in ontvangst. “We zijn heel blij met dit bedrag. Als stichting zijn we afhankelijk van donaties en giften. Dankzij de bijdrage van Van Gelder en Stam & Co kunnen we verder werken aan preventie, aan het opleiden van artsen en verpleegkundigen in brandwondzorg, aan de ondersteuning van slachtoffers en aan onderzoek naar nieuwe behandelmethodes. Zoals aan een revolutionaire manier om eigen huid te kweken en in te zetten voor het herstel van littekenweefsel na brandwonden.”

CONTACT

Stam & Co Infratechniek B.V.
Diamantweg 10
1812RC Alkmaar

LOCATIE

Stam & Co Alkmaar

Hoofdkantoor

Alkmaar

Diamantweg 10