• Onze medewerkers

De sfeer bij Stam & Co kan je omschrijven als collegiaal, recht door zee, betrokken, nuchter en humorvol.
Aan de ene kant vragen we flexibiliteit van elkaar en aan de andere kant is het belangrijk om aan procedures vast te houden zodat we blijven focussen op veiligheid en kwaliteit. Zelfstandig de juiste beslissing kunnen nemen is dan ook een belangrijk onderdeel van het werk.

Hoe ervaren onze medewerkers Stam & Co?
Benieuwd naar de ervaringen van onze medewerkers? Lees hun verhalen hier of op de website Werken bij Van Gelder. 


Marijn Maarse: engineer

Marijns jongensdroom was om leraar Engels te worden, daarna kok en meubelmaker. Het liep allemaal anders en dat is maar goed ook. Marijn is nu met veel trots Engineer bij Stam & Co. Een baan die hem veel werkplezier geeft door zijn collega’s, uitdagende projecten en het contact met verschillende stakeholders.

Van meubelmaker tot Engineer
Marijn heeft geen typische achtergrond als engineer. Zijn carrière begon als meubelmaker. Toen het werk door de economische crisis stil kwam te liggen, kon Marijn zijn kennis van AutoCad goed inzetten bij Stam & Co als tekenaar. Wat begon als een tijdelijke oplossing, groeide al snel uit tot een mooie carrière. Van tekenaar groeide Marijn door naar engineer. Volgens Marijn is een engineer een verzamelaar. “Alle puzzelstukjes moeten bij elkaar komen en aansluiten voordat het naar de uitvoering kan. Af en toe kan het hectisch zijn, omdat je met veel dingen tegelijkertijd bezig bent.”

Het werk
De projecten waar Marijn aan werkt hebben vaak veel aandachtspunten en maatwerk nodig. Denk bijvoorbeeld aan veel boringen en stakeholders met verschillende belangen. “Omdat Stam & Co een eigen engineeringafdeling heeft, kunnen we beter handelen en anticiperen op de projecten die binnenkomen.” Marijn kijkt met trots terug op de aanleg van een netverzwaring vanaf het onderstation Edam tot Oosthuizen naar de A7. We moesten hoogspanning omzetten naar middenspanning voor een  netwerkverzwaring. De engineering liep tegelijkertijd met de uitvoering, waardoor hij goed kon inspelen op wat ze tegenkwamen. Het leukst vond hij om ervoor te zorgen dat alle stakeholders hetzelfde doel nastreefden om samen tot een mooi resultaat te komen. Als Engineer heeft Marijn contact met netbeheerder Liander, gemeenten en bewoners. Samen met deze partijen kijkt hij naar de beste oplossing: “Als het niet linksom kan, dan gaat het rechtsom.” Ik heb hier geleerd dat je altijd moet denken in oplossingen en je niet moet laten tegenhouden door een nee.”

Stam & Co
De aannemerij past goed bij Marijn. Hij houdt van de oplossingsgerichtheid, de druk om te leveren en samen resultaat te halen. De directe communicatie en grapjes in het team zijn de grootste reden waarom hij het zo naar zijn zin heeft. Aanstaand weekend gaat hij met collega’s op stap en ook met collega’s van andere afdelingen heeft Marijn veel contact.

Bij Stam & Co heeft hij het meest geleerd door het werk zelf te doen, maar dit is extra versterkt door de aangeboden opleiding als technicus engineering. Hier heeft hij geleerd hoe je een project gestructureerd aanpakt en hij heeft contractkennis opgedaan.

Toekomst
Marijn heeft Stam & Co samen met hem zien groeien. “Toen ik hier begon, zat ons kantoor in het woonhuis van de eigenaar. Nu zijn we onderdeel van Van Gelder en zie je dat we steeds professioneler en innovatiever gaan werken.” Hij heeft de ambitie om ooit verder te groeien naar projectmanager engineering of omgevingsmanager. Met de focus op relatieonderhoud, want daar ligt zijn kracht!Elias Zekhnini: werkverantwoordelijke in opleiding

“Meewerken aan de energietransitie”

Je kunt het met recht een flitscarrière noemen. Elias Zekhnini startte in 2017 met een leerwerktraject bij Stam & Co en volgde de opleiding tot monteur vp laagspanning. Zes jaar later is hij al werkverantwoordelijke. Normaal zijn er veel meer jaren in het veld nodig om op die plek te komen. Dat het bij Elias sneller gaat, komt door hemzelf én door het bedrijf. “Ik krijg hier het volste vertrouwen en voel me gewaardeerd.”

Alle kansen

Bij Stam & Co ervaart Elias alle ruimte om zich te ontwikkelen. “Zit je ergens mee, of heb je ideeën voor het dagelijkse werk, dan kun je zo bij de directeur binnen stappen. Als je je best doet, word je gezien en krijg je alle kansen. Dat vind ik geweldig.” En dan kan het hard gaan, zoals bij Elias. “Ik kon hier in zo’n korte tijd zoveel leren en zo snel groeien, dat vergeet ik niet. Ik leer nog steeds elke dag.”

Van Gelder

Elias krijgt hetzelfde gevoel bij Van Gelder Groep, waar Stam & Co sinds 2021 onderdeel van is. “Al was ik in het begin sceptisch of we geen nummertje zouden worden. Maar Van Gelder blijkt de ruggengraat die we nodig hadden. Stam & Co kan op tal van terreinen rekenen op de Van Gelder-collega’s. Bijvoorbeeld als door een storing ons werk niet door kan gaan. Dan is Van Gelder er snel bij om die te verhelpen.”

Heldere instructies

Als werkverantwoordelijke in opleiding leert Elias door te doen. Hij draait volledig mee in het dagelijkse werk en kan voor hulp zijn mentor inschakelen. Elias zorgt dat monteurs op locatie aan de slag kunnen en het werk veilig en volgens de juiste richtlijnen gebeurt. Dankzij zijn heldere instructies, weten de monteurs precies wat ze moeten doen, wanneer en hoe. Is het project eenmaal bezig, dan checkt Elias op locatie of alles goed en veilig wordt uitgevoerd. “Ik controleer niet alleen het werk van de monteurs, maar vooral of mijn collega’s er veilig kunnen werken. Zo draag ik bij aan een goede uitvoering”, zegt Elias.

‘Heerlijk’

Hij werkt het meest voor netbeheerder Liander, dat werkt aan een upgrade van het elektriciteitsnet in Noord-Holland. “We herstructureren het netwerk van laagspanningstations, waardoor het veiliger wordt. Ook breiden we de capaciteit van het net uit. Heel actueel en hoognodig. Bijvoorbeeld om ruimte op het net te maken voor de teruglevering van stroom door zonnepanelen. Het zijn grote projecten die bijdragen aan de energietransitie van ons land en waar ik persoonlijk veel van leer.” Maar er is meer waardoor Elias elke dag met plezier naar zijn werk gaat. De afwisseling van voorbereiding en uitvoering, werken op kantoor en buiten, maken dit voor hem de ideale baan. “Ik vind het heerlijk om onder de mensen te zijn. Dat vind ik in deze baan.”

CONTACT

Stam & Co Infratechniek B.V.
Diamantweg 10
1812RC Alkmaar

LOCATIE

Stam & Co Alkmaar

Hoofdkantoor

Alkmaar

Diamantweg 10