• Iris Smaal

Iris Smaal

Projectleider
“Stam & Co heeft me laten groeien, en ik leer nog elke dag!”

Kansen krijgen en verzilveren

Iris was van jongs af aan, vastberaden als kok in een restaurant te werken. Na de voltooiing van haar hbo opleiding en een aantal mooie reizen te hebben gemaakt, wilde ze met haar eerste serieuze baan aan de slag. Via via hoorde ze dat er een intaker werd gezocht bij de afdeling combi aansluitingen bij Stam & Co. De leidinggevende van dat team vond haar achtergrond in de horeca daar bij passen. Goed omgaan met mensen, flink aanpakken en georganiseerd werken. Dat zijn de raakvlakken tussen horeca en infra en dat heeft zich bewezen.

Loopbaan

Iris groeide door naar de functie werkvoorbereider, projectcoördinator en sinds dit jaar is ze projectleider voor de teams Aansluitingen en Elektrisch Vervoer. Ze is verantwoordelijk voor de aansturing van de teamleden die de kort cyclus projecten intaken, voorbereiden en uitvoeren. Team Aansluitingen sluit gas of elektra aan bij woningen, saneren in flatgebouwen, sluiten gemalen aan of verwijderen gasleidingen. Team Elektrisch Vervoer installeert laadpalen voor het groeiende elektrisch aangedreven wagenpark in heel Nederland.

Moderne werkgever

Sinds haar komst in 2017 ziet Iris de organisatie steeds professioneler worden. Telkens komen er nieuwe ideeën die bevorderlijk zijn voor het werk en de werknemers. De organisatiestructuur is duidelijk, er zijn goede lijnen uitgezet en je weet bij wie je terecht kunt voor vragen. De papieren werkmappen zijn volledig gedigitaliseerd, alle stukken worden zorgvuldig vastgelegd. In de online omgeving is eenvoudig informatie te vinden over processen en werkinstructies.

Blijven leren en verbeteren

Iris mag graag samen met haar collega’s nieuwe oplossingen bedenken om het werk nog beter uit te voeren. Zo pakken ze de leerpunten actief aan en is iedereen betrokken. Op de afdeling is een proactieve houding nodig om vlot te schakelen tussen programma’s en contact met opdrachtgevers of bewoners. Die dynamiek maakt het interessant en afwisselend.

Bij Stam heerst een informele sfeer met niet al teveel collega’s.” Ik zie nooit een vreemd gezicht op de gang. Aan nieuwe collega’s worden we altijd voorgesteld zodat zij zich ook snel thuis voelen.”

Gewoon doen

Bij elke kans die Iris in haar loopbaan heeft gekregen, heeft ze die zelf door haar inzet verzilverd. Dat kan in een bedrijf waar collega’s elkaars vraagbaak zijn en vakkennis delen. En waar de nuchtere inslag is dat je gewoon je werk moet doen, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt.

CONTACT

Stam & Co Infratechniek B.V.
Diamantweg 10
1812RC Alkmaar

LOCATIE

Stam & Co Alkmaar

Hoofdkantoor

Alkmaar

Diamantweg 10