• Marijn Maarse

Marijn Maarse

Engineer
“Het leukst in mijn werk vind ik om alle stakeholders op één lijn te krijgen en zo samen tot een prachtig resultaat te komen!”

Marijns jongensdroom was om leraar Engels te worden, daarna kok en meubelmaker. Het liep allemaal anders en dat is maar goed ook. Marijn is nu met veel trots Engineer bij Stam & Co. Een baan die hem veel werkplezier geeft door zijn collega’s, uitdagende projecten en het contact met verschillende stakeholders.

Van meubelmaker tot Engineer
Marijn heeft geen typische achtergrond als engineer. Zijn carrière begon als meubelmaker. Toen het werk door de economische crisis stil kwam te liggen, kon Marijn zijn kennis van AutoCad goed inzetten bij Stam & Co als tekenaar. Wat begon als een tijdelijke oplossing, groeide al snel uit tot een mooie carrière. Van tekenaar groeide Marijn door naar engineer. Volgens Marijn is een engineer een verzamelaar. “Alle puzzelstukjes moeten bij elkaar komen en aansluiten voordat het naar de uitvoering kan. Af en toe kan het hectisch zijn, omdat je met veel dingen tegelijkertijd bezig bent.”

Het werk
De projecten waar Marijn aan werkt hebben vaak veel aandachtspunten en maatwerk nodig. Denk bijvoorbeeld aan veel boringen en stakeholders met verschillende belangen. “Omdat Stam & Co een eigen engineeringafdeling heeft, kunnen we beter handelen en anticiperen op de projecten die binnenkomen.” Marijn kijkt met trots terug op de aanleg van een netverzwaring vanaf het onderstation Edam tot Oosthuizen naar de A7. We moesten hoogspanning omzetten naar middenspanning voor een  netwerkverzwaring. De engineering liep tegelijkertijd met de uitvoering, waardoor hij goed kon inspelen op wat ze tegenkwamen. Het leukst vond hij om ervoor te zorgen dat alle stakeholders hetzelfde doel nastreefden om samen tot een mooi resultaat te komen. Als Engineer heeft Marijn contact met netbeheerder Liander, gemeenten en bewoners. Samen met deze partijen kijkt hij naar de beste oplossing: “Als het niet linksom kan, dan gaat het rechtsom.” Ik heb hier geleerd dat je altijd moet denken in oplossingen en je niet moet laten tegenhouden door een nee.”

Stam & Co
De aannemerij past goed bij Marijn. Hij houdt van de oplossingsgerichtheid, de druk om te leveren en samen resultaat te halen. De directe communicatie en grapjes in het team zijn de grootste reden waarom hij het zo naar zijn zin heeft. Aanstaand weekend gaat hij met collega’s op stap en ook met collega’s van andere afdelingen heeft Marijn veel contact.

Bij Stam & Co heeft hij het meest geleerd door het werk zelf te doen, maar dit is extra versterkt door de aangeboden opleiding als technicus engineering. Hier heeft hij geleerd hoe je een project gestructureerd aanpakt en hij heeft contractkennis opgedaan.

Toekomst
Marijn heeft Stam & Co samen met hem zien groeien. “Toen ik hier begon, zat ons kantoor in het woonhuis van de eigenaar. Nu zijn we onderdeel van Van Gelder en zie je dat we steeds professioneler en innovatiever gaan werken.” Hij heeft de ambitie om ooit verder te groeien naar projectmanager engineering of omgevingsmanager. Met de focus op relatieonderhoud, want daar ligt zijn kracht!

CONTACT

Stam & Co Infratechniek B.V.
Diamantweg 10
1812RC Alkmaar

LOCATIE

Stam & Co Alkmaar

Hoofdkantoor

Alkmaar

Diamantweg 10